Hersenvoer

Wij dagen onszelf uit om onze inzichten te vertalen naar boeken, blogs en games. Zo stimuleren we diepgang, zoeken we naar de context en blijven we vernieuwen.

Alle boeken en essays zijn te downloaden. Veel leesplezier en inspiratie gewenst! Liever een gedrukt exemplaar?
Een aantal boeken en essays zijn bij ons te bestellen EN

Engage! – Reisgids voor veranderavonturen

Engage! – Reisgids voor veranderavonturen
'Engage!' is een reisgids voor change agents. Het biedt hulp en bemoediging bij veranderavonturen. De reisgids neemt je mee op een enerverende reis ondersteund door inspirerende praktijkvoorbeelden. Het boek is te bestellen via managementboek.nl Alvast een voorproefje? Download hieronder de eerste twee hoofdstukken.

Project Recovery

Project Recovery
Hoe breng je een ontspoord project weer op de rails en voorkom je dat het weer ontspoort? De project management standaards zeggen er weinig of niets over. Dat roept vooral op: zoek het zelf maar uit, of begin maar opnieuw. Alsof daar tijd voor is?! Wij helpen je graag op weg!  

Anders Doen

Anders Doen
Dit essay is geschreven vanuit hoe wij mensen in actie dingen anders zien doen. Met meer of minder succes. En wat we daarvan kunnen leren. Oké, aan de slag dus maar. Let’s do something different....!

Projectmatig Werken de basis

Projectmatig Werken de basis
Het is de kunst je te richten op wat je wilt bereiken. In Projectmatig Werken - hoe maak ik van mijn project een succes, halen wij uit de brij van harde en zachte factoren een universeel project succes model. Gebaseerd op jarenlange ervaring en sprekende voorbeelden!
We maken games om van te leren en ontwikkelen tools omdat we in ons ‘zachte werkveld’ geloven in 'meten is weten’.

Stakeholder management game

Stakeholder management game
Deze game daagt je uit de stakeholders te managen in een controversieel en turbulent project. Aan jou de uitdaging om zowel de voortgang te managen als het vertrouwen van de stakeholders te winnen en behouden.

Engager

Engager
En-gager is een tool die commitment in jouw (project)team kan meten en voorspellen in de tijd. Met En-gager kunt u real-time de commitment in uw team monitoren en analyseren en waar gepast, interventies toepassen.

The Project Derailment Quickscan

The Project Derailment Quickscan
Deze quickscan is bedoeld om te bepalen of jouw project zich in de gevarenzone bevindt. De vragenlijst bestaat uit 14 vragen. Direct nadat je gereed bent ontvang je de twee belangrijkste risico's op ontsporing

Climbing Everest

Climbing Everest
Dit iPad spel gaat over het beklimmen van de hoogste berg ter wereld. Het beklimmen van Everest is een dankbare, maar riskante onderneming. Om succesvol te zijn moet je een balans tussen snelheid en risico's in je strategie zien te vinden.