Mentech verwelkomt twee nieuwe investeerders Ami en INZET

Blog is gepubliceerd en geschreven door onze partner: Mentech.

“We zijn trots dat we zowel de investering als de kennis van Ami en INZET kunnen inzetten om versneld te groeien.” – Erwin Meinders, CEO Mentech

Om vroegtijdige spanning te herkennen heeft Mentech de HUME ontwikkeld – een slim sensorsysteem dat spanning middels getrainde kunstmatige intelligentie modellen in een app zichtbaar maakt. De HUME biedt de zorgverlener een hulpmiddel om gedragsverandering te herkennen en daarmee de kwaliteit van het leven van mensen met onbegrepen gedrag te verbeteren. INZET en Ami onderschrijven de missie van Mentech en investeren in de HUME om de levenskwaliteit en zelfstandigheid van cliënten te bevorderen.

 

Robuust door ontwikkelen als bedrijf

De investering van INZET en Ami wordt ingezet om de ambitie van Mentech te verwezenlijken. INZET is een maatschappelijk investeringsfonds dat investeert in jonge, innovatieve bedrijven die zich inzetten om langdurig zieken, mensen met een beperking of ouderen een zo zelfstandig mogelijk, waardig, voluit leven te geven, dan wel op preventie gericht zijn. Ami is een consultancy bedrijf voor advies bij kolossale ambities. Zij adviseren en ondersteunen ondernemers met strategische en cultuurvraagstukken. Zowel INZET als Ami brengen waardevolle kennis en ervaring voor de ontwikkeling van Mentech: “We zijn trots dat we zowel de investering als de kennis van Ami en INZET kunnen inzetten om versneld te groeien,” vertelt Erwin Meinders, CEO van Mentech. “Met INZET en Ami hebben we twee investeerders aan boord die geloven in onze propositie en de maatschappelijke impact van de HUME. Dankzij deze investeringen hebben we de middelen en kennis om sneller als bedrijf en team te ontwikkelen en om de implementatie van de HUME te versnellen.”

Pieter Oostlander, partner bij Shaping Impact Group, de fondsmanager van INZET, vertelt over de samenwerking met Mentech: “Mentech is een bedrijf waar slimme mensen met technologie een oplossing voor een levensecht probleem in de zorg-praktijk hebben gecreëerd. Na jaren van gedegen voorbereiding zijn ze klaar voor marktintroductie en opschalen. Exact het punt waar INZET kan bijdragen. We zijn blij dat we dit team mogen gaan bijstaan om met hun toepassing een echt verschil in het leven van mensen te maken.”

Raymond Maas, grondlegger van Ami, vertelt over de samenwerking met Mentech: “Wij investeren niet alleen omdat we geloven in de missie en oplossingen van Mentech. Maar ook omdat we zelf meer ervaring willen opbouwen bij het inzetten van data, algoritmes en apps in onze eigen dienstverlening. Met Mentech hebben we een echte strategische partner om ook onze eigen ambitie verder te brengen.”

Terug