Evert Jansen blij met keuze voor Ami: “Samen met collega’s impact maken voor klanten” 

Evert Jansen (1981) is op 1 januari Ami komen versterken. De energieke consultant kon snel flink aan de bak. “Eerst een weekje rustig opstarten, daarna vol gas voor klanten aan de slag. Dat is toch het mooiste. Met Martijn begeleid ik een tender voor een infraproject, met Chris doe ik een project voor een LNG-terminal en met Raymond ben ik bezig een duurzaamheidschallenge op te zetten voor een bedrijf. Samen met collega’s aan de slag om impact te maken voor klanten, dat is precies waarom ik voor Ami heb gekozen.” 

Evert woont in Rotterdam. “Niet ver van kantoor. Ik ga nu op de fiets naar m’n werk. Het is maar vijftien minuten trappen. Toen ik besloot naar een nieuwe baan uit te kijken was dat wel een beetje m’n wens: werken in m’n woonplaats.” 

 

Wedstrijdzeilen 

Evert was tientallen jaren een fervent zeiler. “Ik heb heel veel wedstrijden gevaren. Internationaal en ook op hoog niveau. Nu niet meer, ik ben met pensioen. Ik was wel klaar met het vele trainen, rondjes varen en al het reizen. Met wedstrijdzeilen ben ik gestopt. Ik pik alleen nog de krenten uit de pap, af en toe naar Sardinië of andere mooie oorden. Ik probeer nu zoveel mogelijk te sporten, wel lekker buiten. Fietsen, hardlopen, af en toe een wedstrijdje.” 

Hij studeerde Economie in Rotterdam. Na een poosje in de marketing kwam Evert terecht in het advieswerk op het gebied van organisatieontwikkeling. “Mijn interesse lag vooral bij teams en samenwerken: hoe maak je ze beter en hoe zorgt je ervoor dat iedereen binnen een organisatie dezelfde kant op wil?” 

 

Boorplatforms 

Dat deed Evert achtereenvolgens namens verschillende consultancybureaus. “Meestal op projectbasis, bij klanten uit onder meer de offshore olie- en gaswereld – ik zat regelmatig op boorplatforms – en later meer in de bouw- en infrasector: grote projecten begeleiden.” Dat sloot goed aan bij de markten waarvoor Ami actief is. “De zaak was snel beklonkenEr waren zoveel raakvlakken en we spraken dezelfde taal merkte ik al meteen in de eerste gesprekken.” 

Qua visie en mentaliteit was er eveneens snel een match. Ook aan Everts persoonlijke doelstellingen – de reden waarom hij op zoek was naar een nieuwe uitdaging – voldeed Ami: “Ik wilde aan de slag in een wat grotere organisatie, maar vooral weer nieuwe dingen leren, mezelf verder ontwikkelen. Dat kan binnen Ami. Helemaal doordat we hier serieus werk maken van samen ontwikkelen. Dat kenmerkt ook meteen de goede sfeer onderling.”

 

Leerzaam 

Het bevalt hem om samen met zijn nieuwe collega’s projecten te doen. “In het verleden werkte ik vaak zelfstandig, alleen. Door het samenwerken kan ik meer inhoud geven aan het vak, meer diepgang brengen, en mijn repertoire uitbreiden. Vooral de complexere klussen, grote verandertrajecten, vind ik interessant – en leerzaam. Daar blinkt Ami echt in uit.” Op zijn beurt brengt Evert veel kennis en ervaring uit de bouw- en infrawereld mee. “En het optimaliseren van teams: hoe laat je die beter functioneren? Daarnaast breng ik veel energie in, dat hoor ik althans vaak. Beweeglijkheid en plezier. Dat werkt ook voor mezelf het fijnst.”

 

Lees ook: Dankzij ‘duizendpoot’ Marja loopt alles op rolletjes

Terug