Bewust Veilig Dag: Michiel Kool

Veiligheid gaat niet alleen om wat er buiten op de bouwplaats gebeurt. Ook binnen in de keet is het van belang met elkaar te bouwen aan veiligheid. Door er met elkaar over in gesprek te gaan en samen betekenis te geven aan veilig werken. 

Vorige week was Michiel Kool bij Combinatie Betuwse Waard – bestaande uit Ploegam, Dura Vermeer en GMB – die de waaldijk tussen Wolferen en Sprok versterkt. Voor de realisatiefase is een poster gemaakt met daarop de projectdoelen. Veilig werken is daar natuurlijk een onderdeel van. Zo’n poster is natuurlijk mooi om naar te kijken, maar vooral bedoeld als gespreksstarter. Waarmee je elkaar kunt uitnodigen in gesprek te gaan over veiligheid, of de voortgang op de andere projectdoelen. Om te delen hoe je er als team voor staat, wat goed gaat of wat anders kan. Zie het als een kompas voor een resultaatgerichte samenwerking. Dus een mooi praktisch handvat. Maar het allermooiste is dat je daarmee vooral bouwt aan de sociale veiligheid. Want dat is het beste fundament om als team op te kunnen bouwen!

Word je hier enthousiast van en wil jij ook bijdragen aan een proactieve veilige cultuur bij opdrachtgevers met kolossale ambities? Wij, Ami Consultancy, zoeken collega’s! Neem contact op met Michiel Kool.

Lees hier ook het verhaal van Raymond.

 

Terug