Niemand maakt zulke lekkere koffie als Nadine

Door corona moest ze haar reis door Midden-Amerika voortijdig afbreken. En nu maken de maatregelen tegen de pandemie dat Nadine Kool (25) niet tussen haar Ami-collega’s op kantoor werkt, maar vooral vanuit huis. Toch heeft de Utrechtse snel haar draai gevonden. Ze werkt sinds 27 augustus bij Ami. Parttime. Als backoffice-medewerker, wat inhoudt dat ze haar collega’s op organisatorisch vlak ondersteunt en helpt de backoffice op rolletjes te laten lopen.

 

Komt daar veel bij kijken?

“Ja, het is heel afwisselend. Van het regelen van locaties voor meetings tot het inplannen van afspraken. Eigenlijk alles wat je kunt bedenken om te zorgen dat mijn collega’s meer tijd aan de opdrachtgevers kunnen besteden.”

 

Wat heb je hiervóór gedaan?

“Ik werkte in Utrecht bij een netwerk voor ondernemers en directeuren. Vooral sales- en marketingactiviteiten. Dat was mijn eerste baan na mijn studie: International Communication and Media aan de Hogeschool Utrecht. Met een minor Business Economy, die ik in Boedapest heb gedaan.”

 

Hoe ben je bij Ami terecht gekomen?

“Ik ben benaderd door mijn broer Michiel, die ook bij Ami werkt. Door de groei van het bureau was er behoefte aan uitbreiding van de backoffice. Dat sluit niet direct aan bij m’n opleiding, maar ik was toevallig op zoek. Ik had m’n baan namelijk opgezegd om te gaan reizen, maar moest na twee maanden al uit Midden-Amerika terug naar Nederland door de corona-uitbraak. En banen in de marketing liggen op dit moment niet echt voor het oprapen.

Fotografie is mijn grootste hobby, misschien dat ik daar uiteindelijk meer mee wil gaan doen. Nu doe ik dat vooral ‘voor de leuk’. Onder meer foodfotografie voor restaurants, maar ook portretten en als ik op reis ben. Wie weet kan ik daar op een gegeven moment wel m’n werk van maken…”

 

Is er een reden dat je parttime werkt?

“Ik werk ook nog als barista in een koffietentje. Dat is wel fulltime. Heel wat anders, maar die afwisseling met het werk bij Ami is erg leuk.”

 

Wil nu iedereen dat je espresso en cappuccino voor hen maakt als ze op kantoor zijn? Hoort dat ook bij je taakomschrijving?

“Helaas werken we bijna allemaal thuis. En we hebben ook niet zo’n professionele koffiemachine met een melkschuimer. Anders had ik het graag gedaan!”

 

Ze zijn zonder die lekkere koffie toch wel blij met je, hoor.

“Daar doe ik in elk geval m’n best voor, ja. Ik wil hen ontlasten en helpen waar dat kan. Zorgen dat alles op orde is. Zodat zij geen omkijken hebben naar papier- en regelwerk en Ami verder kan groeien.”

 

Inmiddels weet je natuurlijk of de verhalen die Michiel tijdens verjaardagen vertelt wel kloppen… Vertel eens: heeft hij zitten opscheppen?

“Eerlijk gezegd hebben wij het samen niet vaak over werk gehad, maar hij had wel verteld dat het een leuk en hecht team is. En dat is zeker waar. Extra jammer dus dat ik door corona nog vooral vanuit huis heb moeten werken.”

Terug