Hoe blijft AMI betrokken en verbonden in coronatijd?

Net met Ami een prachtig nieuw kantoor in Rotterdam ingericht en dan opeens een intelligente lockdown in maart… Iedereen werkt nu veilig thuis waarbij de collega’s met (kleine) kinderen er een dagtaak bijkrijgen. Alles is even anders en we weten niet hoelang dat nog gaat duren.

Maar omdat het kantoor en de koffiehoek virtueel zijn geworden mis je de echte momenten van connectie. Je weet minder goed van elkaar hoe het echt gaat en dat beperkt het gevoel van teamverbondenheid. Terwijl dat juist nu in deze tijd zo belangrijk is. Want ook in virtuele teams is betrokkenheid en sociale veiligheid essentieel om samen te werken aan kolossale ambities.

De oplossing lag eigenlijk voor de hand: waarom zetten we nu niet de tools ervaringen in die we normaal gesproken met succes in ons werk bij onze klanten gebruiken? De tool En-Gager zetten we vaak in om binnen projectteams en veranderteams het sentiment te meten en bespreekbaar te maken met elkaar. Eenvoudig, veilig, super-effectief.

Als geheel kantoor thuis werken is immers echt iets nieuws dus je wilt weten of iedereen het gevoel heeft dat het kan en werkt. Natuurlijk wil je ook weten met welk gevoel iedereen de coronatijd beleeft; word je cynisch? Of zie je kansen en houd je vertrouwen in de toekomst. En tot slot wil je toetsen hoe de connectie met Ami zich ontwikkelt. Want kan je je verbonden voelen met een virtuele organisatie?

We hebben 3 vragen geformuleerd die voor ons in deze situatie belangrijk zijn om te weten van onze collega’s:

  1. Ik voeg waarde toe vanuit mijn thuisomgeving.
  2. Ik ben optimistisch.
  3. Ik voel me verbonden met Ami.

 

We zijn nu bijna 2 maanden verder en we halen waardevolle inzichten op. Allereerst zien we dat iedereen behoorlijk trouw ‘incheckt’ met En-gager. Nu is dat ook niet zo moeilijk want het mooie van En-Gager is dat je een signaal krijgt als het tijd is om je scores te geven. Je krijgt een berichtje op je telefoon waarmee je naar de app gaat. Of je krijgt een mailtje. Je ziet in de app jouw score van de vorige keer en deelt je nieuwe inzichten. Eenvoudig, snel en duidelijk. En je ziet hoe het hele team gemiddeld heeft gescoord.

>> Lees hier onze inzichten wanneer het gaat om digitaal overleggen

 

Door op dinsdag en vrijdag je score geven en wat feedback te vragen hebben we ook een goed zicht op onze ‘team-temperatuur’. Is die hoger of lager geworden? Zijn er uitschieters? Deelt iemand een waardevol inzicht? En daarmee starten we in onze wekelijkse virtuele teammeeting de incheck. Zo delen we ervaringen waardoor we ons betrokken blijven voelen bij onze collega’s.

We hebben nu geleerd dat je ook vanuit huis waarde kan toevoegen. In ieder geval veel meer dan op voorhand gedacht, alhoewel je natuurlijk je werk wel wat anders moet inrichten. En dat het commitment en de verbondenheid op een behoorlijk hoog niveau blijft: 8 op 10. Wat daarbij echt belangrijk is, is om wekelijks een vast bijpraat moment te hebben en daar aandacht te besteden aan de persoonlijke verhalen. En-Gager helpt ons daarbij. En eigenlijk zien we elkaar nu virtueel vaker dan in het BC (Before Corona) tijdperk.

En-Gager kan je gemakkelijk aanpassen op je eigen specifieke situatie. Om KPI’s te meten bijvoorbeeld: medewerkers- of klanttevredenheid. Of commitment.

Drie vragen volstaan. Iedereen beantwoordt ze. Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Dat levert inzicht én bewustwording. Iedereen krijgt namelijk de uitkomsten. Dat stimuleert tot leren en verbeteren. Individueel en als team.

 

Interesse om het jouw team en organisatie En-Gager te testen? Wij bieden 3 teams aan om En-Gager een kwartaal te gebruiken. Gratis en voor niets. Stuur een mail (met een goed verhaal!) naar support@en-gager.nl of Laszlo.Determann@ami-consultancy.com. Dan selecteren we de teams die het, wat ons betreft, verdienen om En-Gager in te zetten.

Terug