Creatief door coronacrisis

Binnen vitale organisaties kan een crisis zorgen voor een enorme creativiteitstoename. De coronapandemie maken heel wat bedrijven plots grote veranderingen door. Durf de realiteit onder ogen te zien en benader die positief: focus op de vraag wat wél kan. Grote kans dat je zult ontdekken dat veel dingen wel degelijk anders kunnen, vaak zelfs beter! Bijvoorbeeld als het gaat om de manier van communiceren.

Dit is het moment om werkwijzen, gewoontes en tradities tegen het licht te houden en ze op hun juiste waarde te schatten. Het urgentiegevoel is groot, zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid. Binnen twee tot drie weken waren de richtlijnen van het RIVM, waaronder thuiswerken, het nieuwe normaal. Zó snel kan het dus als het er echt toe doet!

Valt nu alles helemaal stil?

Ja, natuurlijk maken de beperkingen het werken lastig. Maar je kunt je beter focussen op de vraag wat je wél kunt doen. Die vraag hebben mijn collega’s en ik elkaar de afgelopen weken veelvuldig voorgehouden. Eerst was er de schrik: valt nu alles helemaal stil? Wat gebeurt er met onze omzet? Daarna bleek er, met de nodige creativiteit, heel veel mogelijk. Ook als je bewegingsvrijheid beperkt is en iedereen thuis werkt, alleen.

> Bekijk ook onze video: Hoe voer je verandering door in momenten van crisis?

In de praktijk komen we erachter dat we ook nu onze klanten prima kunnen bijstaan in het realiseren van hun ambities. Door hen te adviseren en begeleiden op weg naar hun doelen. De inhoud is identiek, alleen de werkvorm is anders. We zitten niet samen met de klant aan een tafel, maar verspreid door het land achter onze laptops. De communicatie verloopt eigenlijk best prima.

Wat levert het op?

Wat levert op afstand samenwerken op? Natuurlijk vind ik het best saai om in m’n eentje te werken, maar ik ben wel heel blij dat ik niet meer in de file sta. Als ik om vijf uur klaar ben, kan ik m’n joggingbroek aantrekken en een rondje gaan rennen. Anders zit ik om die tijd nog in de auto.

Als deze crisis voorbij is, denk ik eerst twee keer goed na voordat ik voor een bespreking van een uur in de auto stap. De reistijd is vaak langer dan de ontmoeting zelf. Van een consultant werd toch een beetje verwacht dat je langskwam. Dacht ik.

> Benieuwd naar hoe je de samenwerking in een team of organisatie kan bevorderen? Gebruik onze tool: En-gager.

Besparen op tijd en reiskosten

Een blijvende verandering zal zijn hoe we met onze eigen en elkaars tijd omgaan: efficiënter vooral. Dat gebeurt in heel veel branches. De irritatie over files was al enorm… Nu we allemaal ervaring opdoen met Zoom, Skype en Teams, ontdekken we dat we een keuze hebben.

Ook in onze dienstverlening kunnen we klanten op dit vlak helpen. Nu we onze trainingen en interventies moeten aanpassen, soms zelfs opnieuw uitvinden, verbreden we daarmee in feite ook ons pakket. Voor bedrijven valt er veel te winnen met de nieuwe manier van communiceren. Met aanzienlijke besparingen op tijd en reiskosten. Ook uit het oogpunt van duurzaamheid is het alleen maar goed.

Voordeel voor de langere termijn

Wij werken onder meer voor grote internationale ondernemingen. Die waren al wel gewend aan videovergaderen, maar het was net zo goed heel gewoon om mensen voor een belangrijke managementtraining overal vandaan in te vliegen naar het hoofdkantoor. Terwijl we die training nu online verzorgen en de resultaten net zo goed zijn. Dat scheelt iedereen een hoop tijd en ook veel geregel om eindelijk een datum te vinden die in ieders agenda past.

Ik kan me niet voorstellen dat zulke winst overboord gaat als we weer vrijelijk kunnen reizen. Zonder uit het oog te verliezen welke persoonlijke drama’s corona veroorzaakt, kan deze crisis zodoende ook wel degelijk iets goeds teweegbrengen. We moesten ons opeens aanpassen… En dat kunnen de meesten beter dan verwacht.

Doordat de resultaten evident zijn. Het kan kennelijk slimmer, duurzamer en met minder tijd. Het is goed om nu alvast na te denken wat we van deze periode leren en hoe we daar ons voordeel voor de langere termijn mee kunnen doen.

Terug