Stichting ANDERS Rotterdam: Het mogelijk maken, dat doet AMI Consultancy

We lopen het huis binnen van moeder Bep. Na twee stappen binnen te zetten is de situatie vrij duidelijk. Met twee klapstoelen, een vloerkleed en kastje doet ze haar best om het huis leefbaar te maken voor haar en haar kleuter. Het leven is pittig geweest voor Bep en ze werkt hard aan nieuw leven. Door de situatie maakt ze een start in een nieuwe plaats zonder familie en vrienden. Haar hulpverlener doet haar best maar met de 3 uur per week gaat alles langzaam. We zetten onze schouders eronder en met de hulp van verschillende bedrijven en vrijwilligers maken we van deze woning een echte thuis voor Bep en haar dochter.

Stichting ANDERS Rotterdam zet zich in om kwetsbare Rotterdammers zoals Bep te helpen. Helpen met een vraag die zij hebben waar geen voorliggende voorzieningen voor is en geen voldoende financiën. Dit doen we door ondernemers te vragen om met hun product of dienstlening kosteloos de hulpvraag op te lossen. In Rotterdam doen we dit met meer dan 220 bedrijven zoals AMI Consultancy.

De tijd om Bep te helpen en meerdere kwetsbare Rotterdammers die vooral tijd en aandacht nodig hebben voor een goede duurzame oplossing hebben we kunnen maken door de donatie van AMI Consultancy met kerst. Door dit bedrag kunnen we de ruimte nemen om meer te betekenen, sneller te schakelen en haar te voorzien van basis producten.

Niet alleen Bep had afgelopen maanden extra hulp nodig. Ook familie S. begeleidt door Humanitas. Na een vervelend verleden waar vader veel psychologisch en ook fysiek hulp voor krijgt doen zij hun best om het gezin draaiende te houden in Rotterdam Noord. Moeder werkt hard en hun twee kinderen genieten van school. Er is niet veel financiële ruimte om te sparen maar ze doen hun best. Op een dag barst de waterpijp van de bovenburen en ook hun appartement staat onder water. De woningcorporatie komt langs voor het repareren en nemen alle beschadigde zaken zoals o.a. de vloer en kinderbedden mee. Het gezin komt erachter dat zij niet een inboedelverzekering hebben afgesloten (zoals in het huurcontract staat) waardoor zij zelf verantwoordelijk zijn voor de kosten voor een nieuwe vloer en bedden. 4 maanden lang proberen zij te sparen en een plan te bedenken terwijl ze op beton leven, de kinderen met moeder in hun bed slapen en vader op de bank. Samen met 3 bedrijven hebben wij het gezin kunnen voorzien van een nieuwe start en door extra tijd en ruimte hebben wij hen kunnen helpen met extra zaken voor hun kinderen.

Met elkaar maken we het verschil, bedankt AMI Consultancy voor jullie donatie en geloof in het werk dat we doen!

Terug