Project Challenge voor Rijkswaterstaat

Een project evaluatie is pas echt waardevol als ervan geleerd wordt. De door Ami ontwikkelde Project Challenge is een krachtig middel om project overstijgend te leren en kennis over te dragen. Niet goed bedoeld met hagel schieten, maar je ervaringen en kennis richten op een vraag die bij een ander team leeft. Henk Meuldijk, projectmanager van Rijkswaterstaat, vertelt in een dubbelinterview met Chris Wigboldus waarom hij enthousiast is over deze interactieve manier om project overstijgend- en vraag gestuurd te leren. In deze nieuwsbrief stellen we ook Evert Jansen voor. Deze ervaren en energieke consultant maakt sinds begin dit jaar deel uit van het Ami team.

 

Ami helpt Rijkswaterstaat opgedane kennis Suurhoffbrug-project op slimme en interactieve manier te delen

Op 21 maart 2022 sluit Rijkswaterstaat de projectevaluatie van de Suurhoffbrug af met een Project Challenge. Deze bijeenkomst is het sluitstuk van de vraaggestuurde evaluatie van dit meerjarige en uitdagende project. Verantwoordelijk projectmanager Henk Meuldijk vroeg Ami om deze bijzondere project overstijgende manier van leren en kennisdelen te verzorgen. “Een rapport lezen is passief, nu gaan mensen vooraf in Challenge-teams nadenken, overleggen en discussiëren en die inbrengen tijdens de eigenlijke Project Challenge. Dan is de kans veel groter dat de kennis die je wilt overdragen, ook echt beklijft.”

Chris Wigboldus: ”Tijdens de Challenge draaien we het om en starten we met de vraag wat voor de ‘ontvangende partij’ vraagstukken/dilemma’s zijn waar zij tegenaanlopen en waar zij de ervaring van het team dat de evaluatie heeft uitgevoerd op zou willen benutten. Dan hebben de lessen en inzichten ook specifiek relevantie voor het ontvangende team.”

Lees hier meer over de projectevaluatie van de Suurhoffbrug.

 

”Samen met collega’s impact maken voor klanten”

Evert Jansen is op 1 januari Ami komen versterken. De energieke consultant kon snel flink aan de bak. “Eerst een weekje rustig opstarten, daarna vol gas voor klanten aan de slag. Dat is toch het mooiste.”

”Met Martijn begeleid ik een tender voor een infraproject, met Chris doe ik een project voor een LNG-terminal en met Raymond ben ik bezig een duurzaamheidschallenge op te zetten voor een bedrijf. Samen met collega’s aan de slag om impact te maken voor klanten, dat is precies waarom ik voor Ami heb gekozen”, aldus Evert.

Lees hier waarom Evert voor Ami heeft gekozen.

 

Ben jij net zo nieuwsgierig als wij? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.