Op koers met veiligheids
kompas

Bij een marktleider in constructie en offshore als Heerema Marine Contractors (HMC) staat veiligheid natuurlijk hoog in het vaandel. Al in 2007 kozen zij voor de Incident & Injury Free World (IIF) aanpak. Maar ze wilden meer.

Zo hadden ze als missie om de eigen veiligheidscultuur het niveau van het volgen van de regels en procedures te overstijgen. Dit was dan ook onze opdracht: breng veiligheid in ons DNA. Samen met de mensen van Heerema gingen wij op zoek naar een pakkend antwoord op de vraag “wat betekent veiligheid voor Heerema?” En wat zien we daar dan van in onze praktijk. Uiteraard gekoppeld aan de basis die met IIF gelegd was. Dit hebben we samen vertaald naar een eigen ‘Dare to Care’ kompas met 5 krachtige praktische gedragingen en 5 gezamenlijke veiligheidsafspraken.

Een helder kompas om met elkaar voortdurend en overal een open gesprek over veiligheid aan te gaan. Want: “Als het om veiligheid gaat is iedereen een leider, met elk het recht om in te grijpen. In iedere situatie.”

Meer weten over deze opdracht, of wil je veiligheid ook als tweede natuur in jouw bedrijf? Vraag het Christian.

Terug