Ami helpt

Al onze diensten zijn gericht op het realiseren van grootse ambities. Van bouwproject tot bedrijfsfusie. Wij helpen je op weg, of zetten vastgelopen processen weer op de rails. En bouwen aan een krachtige organisatiecultuur.

Van kop
tot staart

Van ambitieuze projecten een doorslaand succes maken, of betekenisvolle projecten weer terug op het spoor te zetten. Daar gaat ons hart sneller van kloppen!

Onze project startups

Startup’s met als doel om een gezamenlijk fundament te bouwen, waarop een geweldig ‘projecthuis’ gebouwd kan worden. Standaard ingrediënten zijn: aandacht voor elkaars belangen, het creëren van een gemeenschappelijk beeld van succes, bouwen aan de projectcultuur en een topsamenspel en aandacht voor de belangrijkste gezamenlijke uitdagingen. Om naast succesvol te starten ook succesvol te eindigen, voegen wij er 2 dingen aan toe: (1) we maken samen op basis van de ingrediënten een succesvolle startup receptuur – zodat ‘het ook van jullie blijft’, en (2) we laten het er niet bij. In een startup zonder vervolg geloven wij niet, omdat elk project onder spanning komt en dan is voorkomen veel beter (en goedkoper), dan genezen.

Doe de stakeholder management game

Eerste hulp voor projecten

Over een ontsporend project praten we niet, of we doen liever alsof het allemaal niet zo erg is in de hoop dat het vanzelf weer goed komt. Dat is te begrijpen want wie zijn vinger opsteekt heeft ‘het probleem’. De projectervaring leert dat het uiteindelijk allemaal wel weer goed komt. Maar was het nodig om eerst door diepe dalen te gaan om uiteindelijk aan de overkant te komen? Kost dat proces niet onnodig veel tijd en geld (en frustratie en energie)? Door te leren kijken naar vroegtijdige waarschuwingssignalen en die serieus te leren nemen, als ook om snel en adequaat in te grijpen, kan veel ellende worden voorkomen.

Doe de project derailment scan

Alles over tendersucces

Tenderen is het onder hoge druk deelnemen aan een wedstrijd, waarbij maar één winnaar kan zijn! Met als uitdaging een perfecte aanbieding te maken die de beste oplossing biedt voor wat de opdrachtgever wenst. Dit karakteriseert onze begeleiding van tenderteams. Wanneer wij bij een tender worden betrokken, laten we niet meer los tot we gewonnen hebben. Wij voegen onze kennis, kracht en ervaring aan die van onze klanten toe op het gebied van: het bouwen van een top tenderteam, een winnend teamassessment doen, het maximale uit alle klantcontacten halen en in de aanbieding het oog maximaal op de gunningscriteria houden!

Het moet echt anders! Omdat de klant dat verlangt, de maatschappij dat vereist of als je nieuwe kansen ziet. Wij gaan die veranderavonturen met onze klanten aan, om die samen met succes te overleven!

Kernwaarden tot leven brengen

Semco style. Innovatie challenge. Start-up culture. De klant centraal. Agile werken. Coachend leiderschap. Je raakt geïnspireerd door nieuwe inzichten, maar je weet niet hoe deze toe te passen in je eigen organisatie. Wij helpen je om abstracte management ontwikkelingen te vertalen naar handzame, werkbare en eenvoudige principes die passen bij de gekozen strategie. Hoe we dat doen? Nodig ons maar uit voor een bakje koffie.

Lees Engage! Reisgids voor veranderavonturen

Het bouwen van een leercultuur

Soms ligt het zo voor de hand, wat we anders zouden moeten doen. We knikken allemaal ‘ja’, maar er gebeurt verder niets. Daar word je als leider knap moedeloos van. Is dat dan zoveel moeilijker dan het lijkt?! Nee, maar … de echt spannende ontwikkelingen liggen nooit in je comfortzone maar vaak net daarbuiten. Want anders had je dit al lang zelf voor elkaar gekregen. We helpen om de obstakels helder te krijgen en deze praktisch en pragmatisch met elkaar aan te pakken.

Hoe wij culturen fuseren

Organisaties, units of afdelingen die gaan fuseren? Een groot project waarin een nieuw team wordt samengesteld? De cultuur binnen je organisatie of team is van strategische waarde. Samen bouwen aan je cultuur is een voorwaarde om kolossale ambities te realiseren. Ami helpt om je een gezamenlijke en aansprekende identiteit, waarden en overtuigingen te vinden en het gedrag dat daarbij aansluit te leren ontwikkelen.

Veilig werken zodat dat iedereen altijd weer veilig thuis komt. Daar werken we aan. Aan een inspirerend en eerlijk verhaal waarom veilig werken belangrijk is en een cultuur waar voorbeeldgedrag de norm is en het goede gesprek vanzelfsprekend.

Veiligheid in ons DNA!

‘Kunnen jullie iedereen door een workshop halen?’ – een vraag die ons met regelmaat wordt gesteld. Natuurlijk is het goed dat iedereen de tijd neemt om bij zijn eigen veiligheidsgedrag stil te staan. Een workshop is daar een prima middel voor, maar om elkaar te leren aanspreken in de dagelijks praktijk, waar hiërarchie en werkdruk tegendruk leveren, is meer nodig. Een goed antwoord op de vraag ‘waarom investeren wij in veiligheid?’, een luisterend oor van de top, passend voorbeeldgedrag en een aantrekkelijke campagne om de dagelijkse aandacht erbij te houden. Wij zorgen dat alle energie die erin wordt gestoken elkaar versterkt.

Veilig werken leer je met elkaar!

Een goed verhaal is het halve werk, maar daarmee ben je er nog niet. Om veiligheid elke dag weer onder de aandacht te brengen en houden, heb je vele handen nodig. Mensen die naast hun eigen werk ambassadeurs zijn van een veilige manier van werken. Mensen die actief werken aan het verspreiden van ‘hun geloof’.

Wij leren ambassadeurs hoe zij in de dagelijkse praktijk, in projecten en op de werkvloer, veilig werken kunnen stimuleren. Waarbij belonen boven straffen gaat!

Hoe maak ik veiligheid aantrekkelijk?

Iedereen is voor veilig werken. Daarmee is veiligheid echter nog geen vanzelfsprekendheid. Het heeft zingeving nodig. Elke dag er weer aan herinnerd worden door jezelf en anderen, dat veilig werken voor het andere gaat. Dat het een vanzelfsprekendheid wordt net als dat je elke dag je tanden poetst. Hiervoor zijn inspirerende en eerlijke verhalen nodig. Verhalen je elke dag weer met elkaar deelt.

Wij bouwen die verhalen samen met de hele organisatie – in een omgekeerde waterval.

Ami krijgt het voor elkaar!

Veiligheid in harten en hoofden verankeren, fusieprocessen versoepelen, projecten naar succes begeleiden of weer op de rails zetten en kernwaarden tot leven brengen.
Dat en nog veel meer kolossale ambities.

Overzicht cases